Zen Banking Forbrukslån

financial-agents

Finansagenten Zen Banking ble stiftet i 2008. Zen samarbeider med en rekke andre banker og utlånere for å kunne tilby deg gode forbrukslån. Det er Prefer Finance som er eier av Zen Banking.

Finansagenter gjør jobben for deg

Denne finansagenten har knyttet til seg en rekke kjente banker og finansinstitusjoner. Her kan du søke om forskjellige typer usikrede lån, samt et sikret forbrukslån. Når du sender inn en søknad til Zen Banking sjekker de først at alle nødvendige opplysninger er med søknaden. Deretter sender de den videre til sine samarbeidende banker. Det er ikke alle bankene som kan gi de samme tilbudene, men Zen sørger for at din søknad går til de bankene som tilbyr det du søker etter. Zen Banking tar ikke betalt for at du bruker tjenestene deres. Finansagenten får betalt fra de forskjellige bankene. Selv om bankene betaler dem vil du få en objektiv vurdering og Zen anbefaler ikke en bank fremfor en annen.

Å søke om et forbrukslån via Zen Banking

Når du skal søke om et forbrukslån er prosessen enkel og går raskt. Alle kan i utgangspunktet søke om lån, så lenge man fyller vilkårene for lån. Du må være fylt 25 år og ha inntekt. På hjemmesiden til Zen finner du søknadskjemaet og der fyller du inn det du blir bedt om. Vær oppmerksom på at der finnes tre typer forbrukslån, så pass på at du fyller inn riktig skjema. Søknadsprosessen krever at du benytter Bank ID for identifisering og elektronisk signering. Bank ID gjør også at hele søkeprosessen går raskt, samtidig som du vil få svar fra bankene raskt. Svar og lånetilbud kommer direkte fra bankene. Når du skal velge hvilket tilbud du skal benytte se på de totale kostnadene.

Lån opptil kr 500 000

Forbrukslån og Billån uten egenkapital kan du få mellom kr 25 000 og kr 500 000. Dette er usikrede lån, som betyr at du ikke stiller sikkerhet for lånet. Pengene står du fritt til å bruke slik du vil. De forskjellige bankene har forskjellige rentesatser, men Zen Bankings renteeksempel viser kostnadene på et gjennomsnittslån. Låner du kr 65 000 med 5 års nedbetalingstid ligger gjennomsnittrenten på 15,80% (effektiv rente). Etableringsgebyr og termingebyrer er inkludert i rentesatsen.

Refinansiering av inkasso

Har man pågående inkassokrav er det vanlig å få avslag på søknad om forbrukslån. Hos Zen Banking er det ikke slik, men du kan ikke søke om det ordinære forbrukslånet. Lånet du kan søke om heter refinansiering av inkasso og er et sikret forbrukslån. Det vil si at du må stille pant for lånesummen. Har du egen bolig eller annen eiendom å stille i pant kan du søke lånet. Zen Banking vil gå gjennom saken din og deretter sende den til en av sine samarbeidspartnere. Har du boligen belånt fra tidligere vil denne gjelden også komme i betraktning når bankene vurderer søknaden. Får du innvilget lånet sørger banken for at kravene dine blir betalt. Eksempelrenten på denne typen forbrukslån ligger i dag mellom 6,10% og 11,90%.

Hvordan beregner bankene rentene

Selv om Zen Banking gir renteeksempler er det altså hver enkelt bank som setter den endelige renten på et forbrukslån. Bankene vurderer hver søknad individuelt og setter rentene etter en kredittsjekk. Kredittsjekk vil si at banken sjekker de opplysningene du har oppgitt. Samtidig vil det komme frem om der er noe du har utelatt å ta med i søknaden (av det som har betydning for et lån). Blant annet vil eventuelle betalingsanmerkninger komme frem på denne sjekken. Kredittsjekken ender ut i en kredittscore. Dette tallet forteller banken om du er en risikokunde eller ikke. Kommer du ut med et godt tall vil du kunne få tilbud om laveste rente fra banken.

Det er mulig å forbedre kredittscoren

Er du usikker på om du kommer godt ut av en kredittsjekk kan du gjøre litt selv, før du sender inn en søknad på forbrukslån. Mye kredittkortgjeld og andre smålån gir en dårligere kredittscore. Har du en del slik gjeld vil det lønne seg å kvitte seg med den. Har du ikke mulighet til å kvitte deg med alt er det smart å betale ned den dyreste gjelden. Kredittkortgjeld er ofte dyrere enn smålån, og er derfor greit å få nedbetalt. Har du en betalingsanmerkning på småsummer er det viktig å kvitte seg med denne. Når du betaler et slikt krav skal anmerkningen slettes og skal ikke komme frem på en kredittsjekk. Da slipper du få avslag på et ordinært usikret lån.

Unngå inkasso

Har du tenkt å søke via Zen Banking om refinansiering av inkasso er det viktig å ha en god økonomisk plan. Selv om inkassokravet forsvinner vil du sitte med et ekstra lån, samt at banken har pant i bolig/fast eiendom. Følg nedbetalingsplanen til banken og pass på at terminer betales innen forfall. Ingen er tjent med at du på ny skal havne i en vanskelig økonomisk situasjon. Sett opp et budsjett for alle inntekter og utgifter. Har du rom for det sett også av noen kroner til sparing hver måned. Over tid vil situasjonen din være løst og gjelden borte.

Før du tar et forbrukslån

Det kan virke fristende å søke om forbrukslån fra Zen Banking selv om du ikke trenger det, eller har økonomi til ekstra utgifter. Forbrukslån bør tenkes gjennom før man søker. Vurderer du det slik at det kan bli vanskelig med nedbetalingen bør du absolutt ikke søke lån. Vent heller til økonomien din er bedre. Har du et prosjekt du trenger penger til, og mener et lån vil løse situasjonen din? Finn ut hvor mye du trenger i forkant, og søk ikke om mer enn nødvendig. Har du god kontroll på økonomien, og kun trenger penger i en litt vanskelig periode, kan forbrukslånet være en gunstig løsning. Forbrukslån er også greit om du skal kjøpe bil eller båt, men ikke ønsker sette noe i pant, eller skaffe en kausjonist. Det er altså en del å tenke over, men vi er ikke i tvil om at t forbrukslån via Zen Banking kan hjelpe deg med en løsning.